Logi-sztori

Játékszabály:

Van egy mesélő, aki ismeri a történetet, és a többiek a nyomozók. A mesélő a játék elején elmondja az alaptörténetet, melynek rejtélyeit a nyomozók feladata felgöngyölíteni. A nyomozók eldöntendő kérdéseket tehetnek fel a mesélőnek a történettel kapcsolatban. A kapott válaszok segítségével kell fényt deríteniük a rejtélyes esetre.

Történetek:

 1. történet: Egy meztelen ember fekszik a sivatag közepén. Mellette egy fadarab hever. Vajon mi történhetett?
 2. történet: Felakasztott embert találnak egy teljesen üres szobában, ami belülről volt bezárva. A halott lába kb. 1.5 méterrel volt a padló fölött. Vajon mi történhetett?
 3. történet: Kádban találnak egy hullát felvágott erekkel. A fürdőszoba belülről volt bezárva és nem találtak semmilyen éles eszközt a helyiségben. Vajon mi történhetett?
 4. történet: Egy magyar bűnözőt elkaptak és egy távolabbi ország biztonságosabb börtönébe szállították. Mivel altatót kapott átaludta az egész utazást, így nem tudhatta, hogy mennyi ideig és milyen járművel utazott. Mindezek ellenére új lakóhelyén töltött néhány perc után rájött, hogy elég messze került otthonától. Nem Európában van! Vajon miből jött rá erre?
 5. történet: Egy ember egy tengerparti étteremben a ház specialitását rendeli, sirályhúst. Megkóstolja, pár másodpercen belül felpattan az asztaltól, és feldúltan kirohan az étteremből. A bejárat előtt holtan esik össze. Vajon mi történt?
 6. történet: Egy illető kiugrik egy ház tizedik emeletéről, azonban úgy az ötödik tájékán megbánja tettét. Ekkor sajnos már késő! De vajon miért gondolta meg magát?
 7. történet: Egy embert holtan találnak egy telefonfülkében. Vajon mi okozta halálát?
 8. történet: Egy ember a kocsijában ül éppen, és az autópályán halad. Egyszer csak lassít, majd félreáll. Kiszáll az autóból, és főbe lövi magát. Vajon mi vitte az öngyilkosságba szegényt?
 9. történet: A vadnyugaton vagyunk éppen, egy ivóban. Az egyik cowboy vizet rendel, és mikor a szájához emeli a poharat egy másik kilövi kezéből azt. Meglepő módon barátunk nem párbajra szólítja fel társát, hanem köszönetet mond. Vajon miért?
 10. történet: Egy illető utazik a vonaton, majd egyik pillanatról a másikra kinyitja az egyik ajtót és kiugrik a száguldó masinából. Vajon miért tett ilyet?
 11. történet: Egy pasi utazik a vonaton. Egyszer csak hátrébb megy pár vagonnal, benyit egy fülkébe, és lelő egy nőt. A következő állomáson leszáll a vonatról és első útja egy rendőrőrsre vezet. Bevallja tettét, mégis elengedik. Hogy lehet ez?
 12. történet: Rómeót és Júliát holtan találták egy hotelszobában. A szobában volt még a hűséges eb, Csöpi, is. Vajon mi okozhatta a szegény pár halálát?
 13. történet: Egy ember a fárasztó munka után hazatér és rögtön az ágyba vágja magát. Azonban a nyugalmat hozó álom nem jön szemére. Pár pillanat telik el csupán, és rájön, hogy egy hulla van az ágya alatt. Honnan jött erre rá?
 14. történet: Egy ember felébred reggel, és kiül az ágya szélére. Pár pillanat múltán hisztérikus zokogásban tör ki. Vajon mi okozta ezt?
 15. történet: Egy ember egy ház nyolcadik emeletén lakik. Napról napra lifttel megy az ötödikig, majd onnan gyalog megy a nyolcadikra. Egyetlen kivételt az esős napok jelentik, amikor emberünk egészen a nyolcadikig lifttel megy. (Meg persze gyalog megy végig, ha esetleg a felvonó nem működik.) Vajon miért teszi ezt az illető?
 16. történet: Egy szép napon a kert zöld gyepén a férj megfolytja feleségét, nem félve a büntetéstől. Nem szép dolog! Vajon mi volt a férj oka a gyilkosságra?
 17. történet: Két bankrabló gyalogosan menekül a szajré felhajtása után. A rendőröket hamar értesítik, így a bűnözők nyomába erednek. A rablók megijednek, így meg akarnak szabadulni a zsák pénztől. Befordulnak az első sarkon és felteszik a zsákot a ház ereszére. Utána futnak tovább, de hamarosan elkapják őket, valamint a zsákmány is a rendőrség kezére kerül a kutatás eredményeként. Minden megvan, hogy a bűnözők rács mögé kerüljenek, ám a bűncselekmény rekonstruálásakor kiderül, hogy nem követhették el ők a rablást. Vajon hogyan úszhatták meg a rablók a börtönt?
 18. történet: Egy ember a búzatábla közepe felé halad, bár tudja, hogy ha odaér meg fog halni. Miért megy mégis oda?
 19. történet: Három ember sorsot húz. Az egyik kihúzza a rövidebbet, és nagy megkönnyebbüléssel veszi el az asztal közepén heverő revolvert. A fejéhez tartja és meghúzza a ravaszt. Mi magyarázza az illogikus reakciót?
 20. történet: Egy ember kap egy csomagot. Kibontja, belenéz, levágja a karját, gondosan belehelyezi a végtagot, lezárja a dobozt, majd postára adja. Vajon miért cselekedett így?
 21. történet: Adott egy szoba, melynek egyetlen nyílása van, egy ajtó. Ez is zárva van és a beleillő kulcs a szoba közepén elhelyezkedő asztal kellős közepén fekszik. Az asztal mellett egy szék található, melyben egy fejbelőtt hulla ül. A szobában azonban lőfegyvernek nyoma sincs. (A koponya belsejében elhelyezkedő golyótól eltekintve.) Vajon mi történhetett?
 22. történet: Egy pasi a maffia elől menekül. Megszáll egy elhagyatott kisvárosi motelben. A szobájában éppen kipakolja a kofferjét, amikor kopognak az ajtón, és egy férfi nyit be. Mikor megpillantja emberünket, a következőket mondja: “Elnézést! Azt hittem, hogy az én szobám.” Ezek után becsukja maga mögött az ajtót és távozik. A menekülő egy pillanatra megáll, majd elkezdi visszadobálni cuccait a bőröndbe. Rájött, hogy a maffia megtalálta. Vajon miből sejtette meg?
 23. történet: Egy igen gazdag ember meghalt, de nem találták a végrendeletet. Hónapok multán azzal jelentkezett az ügyvédnél az egyik unokaöcs, Esterházy Kálmán, hogy megtalálta a végrendeletet, melynek szövege a következő volt:
 24. “Én Esterházy Pál szellemi képességeim teljes birtokában kijelentem, hogy, mivel gyermekem nem született, minden ingó és ingatlan vagyonomat unokaöcsémre, Esterházy Kálmánra hagyom.

  Kelt: 1927-ben az I. világháború után 8 évvel.”

  Miután az ügyvéd ezt elolvasta, visszaadta azzal, hogy ez nyilvánvaló hamisítvány. Vajon honnan jött rá?

 25. történet: Egy fiatalasszony ment az utcán, ám egyik pillanatról a másikra az utca közepén összerogyott és meghalt. Vajon mi okozta halálát?
 26. történet: Egy ember ül egy konferencián. Egyszer csak feláll, előrántja zsebéből revolverét és csövét halántékának szegezve véget vet életének. Vajon miért tette ezt?
 27. történet:Egy lány anyukájának a temetése van, a lány meglát egy fiút, aki őrülten megtetszik neki. 2 hét múlva megöli a nővérét! Miért tette?
 28. történet:Sötét, kivilágitatlan autó megy az úton, hang nélkül suhan. Egy kivilágítatlan kerékpáros annak ellenére, hogy nem hallja az autót, sejti, hogy nem lenne szerencsés éppen akkor átkelnie az úton. Honnan sejtette?
 29. történet:Jégbe fagyva találnak egy férfit és rájönnek, hogy nem lehet más, mint Ádám! Vajon miből sejtették meg?
 30. történet:Joe és Jack egy szobában ülnek, előttük egy-egy pohár ital. Joe egy hajtásra kiissza a pohár tartalmát, míg Jack szép lassan szopogatja. Miután ő is kiürítette a poharat holtan a földre rogyik. Mindketten ugyanazt itták, Joe mégis megúszta. Mi lehet a dolog hátterében?

Feladatok letöltése: LogiFeladat.doc
Megoldás letöltése: LogiMegoldas.doc
(Mindenkit figyelmeztetnék, hogy ha elolvassa a megoldást, azzal saját magának rontja el a játékot! Érdemesebb keresni egy mesélőt, aki ismeri a feladványt, és lejátszani vele.)
Ha ismersz egy feladványt, ami itt nem szerepel, kérlek oszd meg velem, rajongok ezekért a sztorikért!!!